Melody Inside online 20200606

Melody Inside online

Half maart dachten we nog dat de cursus The Melody Inside You met duidelijke gedragsregels door kon gaan. Enkele dagen later besliste de regering anders: géén bijeenkomsten meer.

Zangdocente Iris Wiesner en gitaardocent Mathias Lang wilden niet bij de pakken neerzitten. Ze begonnen te werken aan een online versie. In enkele weken namen ze een serie korte video’s op met voorbeelden, goede uitleg en duidelijke instructie voor verdere oefening. Via Zoom hadden de deelnemers op de afgesproken vier zaterdagen een meeting om het lesmateriaal door te nemen. Na wat uitleg over de knoppen voor beeld en geluid hadden de deelnemers snel hun draai gevonden met het werken online. Qua sfeer deden de Zoomsessies op den duur niet onder voor een echte ontmoeting. Rustig luisteren, om beurten iets zingen, een goede moderator, alles verliep zeer soepel. Het groepsgevoel bood genoeg vertrouwen om met elkaar improvisaties te delen. Iedere deelnemer kwam aan zijn trekken.
Natuurlijk is muziek maken als je echt bij elkaar bent het mooist. Maar onder de gegeven omstandigheden was dit een fijne en leerzame mogelijkheid om elkaar muzikaal te ontmoeten.
Het oefenmateriaal blijft op internet onbeperkt beschikbaar.

Voor Jazzworks ligt met deze cursus de weg open voor ontwikkeling van verdere muzikale activiteiten via internet. Een uurtje online samenkomen en verder lekker oefenen op welke plek in de wereld je ook bent, is voor velen een fijne manier om met je muzikale hobby bezig te zijn.

Reactie van een van de deelnemers aan The Melody Inside You:

Hoi Iris, Mathias en Mathieu,
Graag wil ik jullie van harte bedanken voor deze bijzondere workshop. Toen het bleek dat we niet in levenden lijve bij elkaar konden samenkomen, was ik best wel teleurgesteld.
Maar jullie hebben een online-versie gemaakt met kwaliteit, breedte, diepgang en een rijk aanbod van materiaal in de vorm van documenten, bladmuziek en video’s.
Wat ik me vooral zal herinneren zal het gouden duo Iris en Mathias zijn met jullie muzikaliteit, toegankelijkheid, sympathische uitstraling, interesse in de deelnemers en positieve feedback. Dank, dank!

Harald Ihle