Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie Peter van Rooij – concert Dionicio Fernandez en Jopie Jonkers

29 september 2019 @ 3:15 pm - 6:00 pm

Beeldend kunstenaar Peter van Rooij (1939 !) was 20 jaar zelfstandig etaleur/decorateur voor vele grote modehuizen. Hij heeft de schilderacademie in Arendonk gevolgd. Samen met een aantal cursisten uit de tijd in Arendonk, vormt hij een kunstenaars collectief onder de naam De Oliestrijckers. Wekelijk schilderen zij gezamenlijk. Peter is zich ook gaan bekwamen in het beeldhouwen, met veel plezier en enthousiasme volgt hij bij “ruimte in beeld” lessen bij Antoinet Verhagen. De resultaten zijn (ten dele) bij ons te zien.

Jopie Jonkers (Zang&Harp) volgde lessen op de Venezolaanse en de Paraguayaanse harp en ook studeerde ze zang geïmproviseerde muziek aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Ze ontwikkelde hieruit een heel eigen stijl. www.jopiejonkers.com

Dionicio Fernandez  (Gitaar&Zang) is Argentijn; hij leerde zijn eerste akkoorden van zijn broer. Op 18 jarige leeftijd besloot hij zijn dorp te verlaten en zijn geluk als muzikant te zoeken in de ‘hoofdstad van de cultuur’: Salta. De Chacarera, Zamba, Chamame en tango zijn z’n dagelijkse kost. Hij toerde door Argentinië, Bolivia en Paraguay. De liefde bracht hem naar België waar hij samen met Peruaanse, Chileense, Belgische en Nederlandse muzikanten Zuid-Amerikaanse muziek vertolkt.

We gaan rond met de pet en rekenen op uw vrijwillige bijdrage voor de muzikanten.

Gegevens

Datum:
29 september 2019
Tijd:
3:15 pm - 6:00 pm
Evenement Categorieën:
,
ww.orion22.nl 

Locatie

Expo Podium

Organisator

Jan van den Boomen & Ellen van der Linden
Telefoon:
06-22794676
Bekijk de site van Organisator