Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jaap Blonk’s Retirement Overdue

7 juni 2019 @ 8:30 pm - 10:00 pm

$7
Ruige energie, onvoorspelbaarheid, vrijheid, dada-punk!

Jasper Stadhouders – gitaar, basgitaar
Miguel Petruccelli – basgitaar, gitaar
Frank Rosaly – slagwerk
Jaap Blonk – stem, elektronica, composities

Sinds het roemruchte BRAAXTAAL (1987-2005) had Jaap Blonk geen Nederlandse band meer. Op zijn 65e vond hij het tijd om terug te komen, en hoe! Met een ijzersterke bezetting uit de Amsterdamse scene: jongere muzikanten, geweldige improvisatoren, al heel gerenommeerd en internationaal actief.
Jasper en Miguel kunnen allebei zowel gitaar als basgitaar spelen, wat een grote afwisseling in klankkleur mogelijk maakt.
Frank Rosaly was jarenlang een steunpilaar van de geïmproviseerde muziek in Chicago, en woont sinds enkele jaren in Amsterdam.

Jaap Blonk (geboren in 1953 te Woerden) is componist, performer, dichter en beeldend kunstenaar. Hij studeerde wiskunde en muziekwetenschap aan de universiteit, maar voltooide die studies niet. Rond zijn 30e ontdekte hij zijn mogelijkheden als stem-performer, eerst bij de voordracht van poëzie en daarna in improvisaties en zijn eigen composities.
Als vocalist is Jaap Blonk uniek door zijn uitstraling op het podium en zijn vrijmoedigheid in improvisaties, gepaard aan een scherp besef van structuur. Optredens brachten hem naar alle continenten. Zijn live-elektronica heeft inmiddels dezelfde flexibiliteit als zijn stem.

Voorafgaand aan het optreden van Retirement Overdue laat kunstenaar/muzikant Rik van Iersel zijn “MOVING GRAPHICS” zien. “Hoe zou mijn werk eruit zien als het beweegt ? En hoe zou het klinken ?” Dat zijn de uitgangspunten voor van Iersel om te werken aan zijn “MOVING GRAPHICS”. Gebruik van videocamera en fototoestel leidde tot een archief van snapshots, detailfoto’s, en filmfragmenten. Korte animaties en stop-motion technieken maken zijn collages tot één gelaagde structuur van beelden. Muziek en geluidsfragmenten zorgen voor de verbindende factor.

Entree: € 7 / € 4 studenten (cash only)
Locatie: Ruysdaelbaan 106, ingang Kempensebaan, Eindhoven

Gegevens

Datum:
7 juni 2019
Tijd:
8:30 pm - 10:00 pm
Kosten:
$7
Evenement Categorieën:
,
https://www.pomeindhoven.nl/

Locatie

Paviljoen Ongehoorde Muziek
Ruysdaelbaan 106
Eindhoven, 5613 DL
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Paviljoen Ongehoorde Muziek