Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jazzism: meer inzicht, mooier spelen

23 november 2019 @ 9:30 am - 4:00 pm

$45

Jaarlijkse opfrisdag muziektheorie –  met Luuk Antkowiak

  • Verbreed je muzikale vaardigheden door beter inzicht in bekende voorbeelden
  • Ontdek in de logische verbanden de bouwstenen voor mooie solo’s
  • Leer kiezen wat werkt en speel met meer overtuiging

Cruijff
Je gaat het pas zien als je het doorhebt. Johan Cruijff had zelfs verstand van jazz! Blijf dus oefenen, de druppel holt de steen. En doe vooral mee aan de workshop Jazzism op 23 november 2019. In één hele zaterdag lopen we door de belangrijkste onderdelen van de jazztheorie. Luuk Antkowiak frist je kennis op, met het schoolbord, zelf gespeelde voorbeelden en fragmenten van bijzondere jazzopnames. Je krijgt materiaal op papier om in de middag (en later thuis) te oefenen.
We werken deze dag vanuit een of twee bekende jazznummers. Vanuit deze basis leer je de mogelijkheden voor een solo ontdekken. Want je gaat het pas zien als je het doorhebt. Omdat je waarschijnlijk al aardig wat kennis van de jazzmuziek hebt, is er op deze dag veel ruimte voor vragen van de deelnemers.

 

Luuk Antkowiak – Docent, arrangeur – Tilburg

“Veel mensen denken bij improvisatie aan ingewikkelde solo’s. Ik hoop in deze workshop te laten zien dat het meer (en soms juist minder) kan zijn dan dat. Uiteraard zullen we jazzharmonie behandelen om te begrijpen welk materiaal er nodig is voor een leuke en doeltreffende solo. Maar improvisatie gaat verder dan melodie. Ook door te spelen met ritme, vorm, klank en samenspel kan een stuk verrassende wendingen krijgen. Ik zal voorbeelden van oefeningen uitdelen en per instrument in gaan op de specifieke mogelijkheden.”

 

Kosten voor deze inspirerende dag inclusief lunch: 60 euro per deelnemer. Voor leden Jazzworks: slechts 45 euro. Voor studenten: 35 euro.

Schrijf je in met het formulier hieronder.

 

Geen velden gevonden.

Gegevens

Datum:
23 november 2019
Tijd:
9:30 am - 4:00 pm
Kosten:
$45
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Paviljoen Ongehoorde Muziek
Ruysdaelbaan 106
Eindhoven, 5613 DL
Bekijk de site van Locatie