Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass History of Jazz Saxophone

2 november 2019 @ 1:00 pm - 5:30 pm

Met Werner Janssen – 2 november 2019

Dé kans om je te verdiepen in de geschiedenis de jazz. Aan de hand van beelden en muziekfragmenten geeft Werner Janssen inzicht in de ontstaansgeschiedenis van de jazzmuziek en in het bijzonder de iconische rol van de saxofoon. Jazzmusici die bepalend waren voor de ontwikkeling van klassieke en moderne jazz, komen voorbij en je krijgt een mooi overzicht van de speelmanieren van de saxofoon in allerlei stijlperiodes, van dixieland, swing, bebop, latin tot popstijlen. Interessant en toegankelijk voor alle jazzliefhebbers. Dus ook voor niet-saxofonisten!

Eerst is er een presentatie. Daarna kun je aan de improvisatieworkshop deelnemen. Aan de hand van meespeeltracks van bekende jazznummers maak je kennis met de improvisatiemethoden die Werner Janssen ontwikkelde. Er zijn geen eisen voor niveau. Iedereen kan meedoen.
Deze masterclass, ontwikkeld en geleid door Werner Janssen, richt zich specifiek op de saxofoon.

13 – 14 uur: presentatie History of Jazz Saxophone
14 – 17 uur: workshop
17 – 17.30 uur: eindpresentatie

Werner Janssen is van huis uit wiskundige maar hij gaat uiteindelijk als beroepsmusicus door het leven. Hij is actief als improvisatiecoach, dirigent, saxofonist en componist. Zijn werkterrein als saxofonist is breed. Hij treedt regelmatig op met het Metropole Orkest, de WDR Big Band, de Konrad Koselleck Big Band, de Ramblers en het Luchtmachtorkest. Hij werkte met een keur aan Nederlandse artiesten als Ellen ten Damme, Tania Kross, Nick en Simon, Paul de Leeuw en Trijntje Oosterhuis.
Werner schreef enkele boeken over improvisatiemethoden die op grond van zijn eigen ervaringen en didactische inzichten zijn ontwikkeld.

Kosten deelnemer hele middag: 45 euro (leden), 55 niet-leden.
Kosten toehoorder hele middag: 15 euro

Schrijf je in met het formulier hieronder.

 

Geen velden gevonden.

Gegevens

Datum:
2 november 2019
Tijd:
1:00 pm - 5:30 pm
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Paviljoen Ongehoorde Muziek
Ruysdaelbaan 106
Eindhoven, 5613 DL
Bekijk de site van Locatie