Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Orkun Ağır Sestetto

9 juni 2019 @ 8:30 pm - 10:00 pm

$7
Componist en bağlama-speler Orkun Ağır componeert hedendaagse kunstmuziek, hij wordt alom geprezen om de ijzersterke dramatische en introverte signatuur in zijn muziek. Hij speelt het in 2018 geschreven “Sestetto” voor klarinet, bağlama, strijktrio en piano. Het werk is geschreven in opdracht van Intro in Situ (Maastricht).
De in Zwolle geboren Eindhovense componist werkt nauw samen met onder anderen de prominente Turkse dichter Ataol Behramoğlu. Hij componeerde een liederencyclus van Behramoğlu’s gedichten en gebruikte zijn teksten voor het stuk ‘If I die…’     dat hij voor het Storioni Trio, baglama en sopraan schreef. Onlangs voerde Ağır met zijn luthier een aantal spraakmakende veranderingen door aan zijn instrument de bağlama (een soort luit). Deze wijzigingen hebben, net als zijn nieuwe composities, het instrument in alle opzichten concertwaardiger gemaakt.

Behalve “Sestetto” zijn tijdens Imaginary Landscape ook andere werken van hem te horen. Ook speelt hij traditionele muziek uit Anatolië, dit keer voor het eerst met de jonge talentvolle cellist Atakan Çalışkan.

Entree: € 7 / € 4 studenten (cash only)
Locatie: Ruysdaelbaan 106, ingang Kempensebaan, Eindhoven

Gegevens

Datum:
9 juni 2019
Tijd:
8:30 pm - 10:00 pm
Kosten:
$7
Evenement Categorieën:
,
https://www.pomeindhoven.nl/agenda

Locatie

Paviljoen Ongehoorde Muziek
Ruysdaelbaan 106
Eindhoven, 5613 DL
Bekijk de site van Locatie