Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Paulus Schäfer invites klarinettist/saxofonist David Lukács

28 oktober 2019 @ 8:00 pm

David Lukács

De platencollectie van zijn vader was de reden voor David Lukács om al op zeer jonge leeftijd in de ban te raken van jazzmuzikanten als Duke Ellington, Louis Armstrong en Benny Goodman. Dit resulteerde in een fulltime studie klarinet aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij de Amerikaanse klarinetvirtuoos John Ruocco. Op 20-jarige leeftijd won David Lukács de Kobe-Jazz Award wat resulteerde in succesvolle tournees door Japan als solist met Internationale All-Star bezettingen met o.a.: Benny Powell (speelde bij Count Basie) en Bill Berry (speelde bij Duke Ellington). Hij speelde in theaters, jazzfestivals, televisie en radiouitzendingen over de gehele wereld. Hoogtepunten waren o.a. “A Tribute to Benny Goodman” met 4BEAT6 op het North Sea Jazzfestival en het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam, een optreden in het televisieprogramma “Vrije Geluiden” met de Beau Hunks en talloze tournees door Europa en Azie met de Dutch Swing College Band.

Hij werkte mee aan cd’s van o.a. Huub van der Lubbe (Concordia), Caro Emerald (The Shocking Miss Emerald),The Dutch Swing College Band en The Jimmy Lunceford Legacy Orchestra.

Het spel van David Lukács op klarinet en saxofoon doet denken aan jazzgrootheden als Lester Young, Stan Getz en Benny Goodman maar klinkt toch vooral als……. David zelf!

Samen met Noah Schäfer aan de contrabas en Martin Limberger op ritmegitaar kunt u zich verheugen op een sfeervolle en swingende avond bij café De Stam in Gerwen.

Reserveren: info@sintimusic.nl of 06-81935569
Website: www.sintimusic.nl

Gegevens

Datum:
28 oktober 2019
Tijd:
8:00 pm
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Café de Stam
Gerwenseweg 38
Nuenen, 5674 SH