Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The Melody Inside You – deel 3 (online)

14 maart 2020 @ 9:30 am - 12:30 pm

$105
  • Vier themasessies op de zaterdagmorgen
  • Met zangdocente Iris Wiesner

Gaat definitief van start.
Nog enkele plaatsen beschikbaar!
Volgeboekt. Inschrijven alleen voor wachtlijst!

Ontdekkingstocht

In deze cyclus maak je met Iris Wiesner een vocale ontdekkingstocht vol verrassingen in de wereld van de jazzmuziek. Je leert wat de kleine en grote verschillen zijn tussen bekende stijlen en je gaat zelf met de mooiste nummers van een genre aan de slag.

Als zangdocente besteedt Iris uiteraard veel aandacht aan belangrijke zang- en stemtechnieken. Ze geeft voorbeelden en laat je hiermee oefenen. Veel heerlijk zingen, samen en alleen, komt ook in deze workshopserie op de eerste plaats! The melody is inside you.

14 maart 2020 – Rhythm

Muziek is in de eerste plaats: bewegen. Zingen is ademen, je hartslag laten voelen, spanning en ontspanning voelen. In deze eerste sessie ligt de focus daarom op ritme. Je gaat door luisteren en oefenen ontdekken hoe je met de vele mogelijkheden van je stem aan een mooi en expressief ritme werkt.

18 april 2020 – Swing

Glenn Miller, Frank Sinatra, Cole Porter, Ella Fitzgerald enz. Je kent de grote helden van het swingtijdperk. We gaan luisteren en analyseren: wat is het typische stijlmiddel van deze tijd? We doen praktische oefeningen om zelf te improviseren. Je hebt een keuze uit zes songs om mee aan de slag te gaan.

Vier ochtenden zangplezier met nuttige oefeningen en waardevolle tips

 van een inspirerende zangdocente

16 mei 2020 – Latin

Astrud Gilberto, de gebroeders Jobim enz. Wat maakt deze muziek zo bijzonder en al lange tijd zo populair? Met gerichte oefeningen ga je luisteren en proberen de feel van deze muziek je eigen te maken.

6 juni 2020 – Modern Jazz

Nog nooit gehoord van Cool Jazz, Free Jazz, Acid Jazz enz.? Dan wordt dit je kans om prachtige nieuwe vocale wegen in te slaan. Soul, Funk, Disco, House, R&B, Hiphop, ze komen aan bod in deze sessie. Laat je verrassen!

Tijdstip

Om te zingen met de frisse energie van het ochtenduur zijn de sessies gepland van 9.30 tot 12.30 uur. De middag houd je dan vrij voor andere zaken. Welkom vanaf 9 uur. Locatie: thuis bij Iris Wiesner.

Iris Wiesner

Zangdocente Iris Wiesner deed haar opleiding aan het AIM (American Institute of Music) en het conservatorium van Wenen voor jazz-zang. Na haar debuut als background-zangeres van de Oostenrijkse ster Wolfgang Ambros, vervolgde ze haar ‘opleiding on stage’ tijdens talrijke nationale en internationale tournees, onder meer met Pia Douwes, Gloria Gaynor en Chaka Khan. Ze deed studiowerk en live- en tv-optredens. Dit gaf haar een goed inzicht in de professionele muziekwereld. De begeleiding tijdens de workshop en de presentaties is in handen van gitarist Mathias Lang.

 

14 juni 2020 – EXTRA: presentatie bij S-Plaza
We werken in deze cyclus niet aan het instuderen van een lijst met mooie jazzsongs. Maar zoals altijd zijn er prachtige momenten die de moeite waard zijn om voor het publiek te brengen. Zingen voor publiek is spannend, maar ook het mooiste dat er is, vinden velen. Bij voldoende belangstelling kan dat op 14 juni 2020 tijdens de Jazz Lounge van S-Plaza.

Kosten voor deze inspirerende vocale ontdekkingstocht: 105 euro per deelnemer.

Geen velden gevonden.

Gegevens

Datum:
14 maart 2020
Tijd:
9:30 am - 12:30 pm
Kosten:
$105
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Bij Iris Wiesner
Krijg je nog te horen
Heeze, 1234 AA