Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Toolkit voor Jazz Improvisaties

januari 27 - maart 2

€60 – €75

Nieuwe workshop door Martien Tielemans

In deze online workshop worden de meest elementaire bouwstenen voor een jazz improvisatie behandeld zoals toonladders, akkoorden en akkoordverbindingen, guide-tones, en ritmes.

martien-tielemansWaar nodig of gewenst wordt een toelichting gegeven op theoretische achtergronden en het onderlinge verband tussen notenmateriaal en improvisaties.

Je krijgt backingtracks opgestuurd van enkelvoudige akkoorden en je wordt gevraagd om een eigen improvisatie terug te sturen.

In de groepssessie wordt er geluisterd naar de ingestuurde improvisaties en stilgestaan bij de al dan niet bewust toegepaste improvisatie-elementen. Martien zal met eigen voorbeelden het pallet van improvisatie-elementen en -technieken zo breed mogelijk aanvullen en toelichten.

Het uiteindelijke doel is dat jij jouw eigen improvisatie-toolkit samenstelt en dat jij, wat meer bewust van de mogelijkheden, kunt gaan werken aan een verbeterde versie van eerder ingestuurde improvisatie(s).

Heb jij enige instrument- en improvisatie-ervaring en wil je jouw improvisatieskills verder verbeteren, dan krijg je met deze workshop volop de gelegenheid om deze doelstelling in 2021 te realiseren.

Data sessies:

  • 5 woensdagavonden op 27 januari, 10, 24 februari en 10, 24 maart 2021
  • Tijdstip: 20:00 – 22:00
  • Kosten: € 60 voor leden / € 75 voor niet leden

Gegevens

Begin:
januari 27
Einde:
maart 2
Kosten:
€60 – €75
Evenement Categorie:

Organisator

Jazzworks Eindhoven