Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Jazz, weet wat je doet!

11 september 2019 @ 7:30 pm - 10:30 pm

$190

Het programma is rond. Wil je zeker zijn van deelname, meld je dan nu vast aan.

  • Twaalf avonden. Tweewekelijks. Van 11 september 2019 tot 28 februari 2020
  • Intensieve workshop waarin je je al spelend de basisbegrippen van de jazz eigen maakt.
  • Bedoeld voor beginnende jazzers en alle anderen die hun kennis weer eens willen opfrissen.

Muziektheorie, het blijft voor velen een heel ding. De meningen lopen uiteen van “Ik speel gewoon wat ik hoor, het gaat toch om het gevoel!” tot “Ik wil het eerst snappen, anders kan ik het niet spelen!”

Hoe dan ook, veel muziek is vastgelegd volgens gangbare regels over maat, ritme, ordening van noten en tonen. Creatief gebruik daarvan heeft veel mooie muziek opgeleverd, van Bach tot Baccharach. Ook beeldende kunstenaars maken gebruik van ordeningsregels en natuurkundige wetten. Met eindeloze vrijheid en oneindige mogelijkheden. Met fantastische resultaten.
Dit najaar biedt Jazzworks jou opnieuw een kans om je muzikale kennis en vaardigheden te verdiepen. Dat gebeurt letterlijk spelenderwijs. In een nieuwe cursus ga je onder leiding van de ervaren muziekdocente Annelies Heldoorn werken een tiental basiselementen uit de jazzmuziek.
Naast weten wat je doet, blijft speelplezier heel belangrijk, want Jazz is geen kunstje!

Over Annelies Heldoorn

“Vanaf mijn achtste jaar ben ik begonnen met pianolessen. Gewoon op de klassieke manier. Maar al gauw kreeg ik ook interesse om populaire liedjes te spelen. Dat deed ik op mijn gehoor. Vanaf mijn vijftiende ben ik naast klassiek ook lichte muziek gaan volgen en in bandjes gaan spelen.
Op mijn achttiende ging ik naar het conservatorium voor piano lichte muziek. Die studie heb ik in 1992 afgerond, waarna ik meteen mijn eigen muziekschool begon, die tot op de dag van vandaag nog steeds bestaat. Het Centrum voor Pop en Jazz. Momenteel zijn we daar met achttien docenten werkzaam.
Ik ben altijd in bands en groepen blijven spelen in heel diverse stijlen. De combinatie van zelf spelen en les geven maakt het lekker afwisselend. En doordat je met veel mensen muzikaal in aanraking komt, krijg je een goed beeld van ieders capaciteiten. Zowel op amateur- als professioneel vlak. Ik vind het geweldig om met mensen samen met muziek bezig te zijn en probeer altijd de vreugde die ik aan muziek beleef over te brengen en samen te beleven.
Ik ben al meer dan 25 jaar getouwd met Theo, een bassist (niet beroeps), en samen hebben we twee dochters van bijna 21 en 18, die ook muziek als belangrijke hobby hebben. Mijn gezin support mij geweldig met mijn muzikale bestaan.“

Uitgekiend stappenplan met veel speelplezier

In dit programma zit een logisch opbouw van de belangrijkste muzikale bouwstenen uit de jazzmuziek. Elke avond komt een onderdeel aan de orde. Daarover krijg je uitleg, je gaat ermee oefenen en het onderdeel komt terug in een nummer van de speellijst van de cursus. Tijdens de volgende avonden herhalen we even en komt er nieuwe theorie bij. Zo ben je van avond tot avond aan het oefenen en aan het toepassen. Een solide manier om de muzikale begrippen in de vingers te krijgen en er spelenderwijs plezier aan te beleven. Je krijgt de behandelde delen van de theorie en de nummers van de speellijst uitgereikt, zodat je er ook thuis mee aan de slag kunt. Op het einde van de tweewekelijkse cyclus is er een presentatie om van het podiumgevoel te genieten en je plezier aan het publiek over te dragen.

Inhoud van het programma

Je maakt kennis met en oefent en herhaalt spelenderwijs de veelgebruikte begrippen in de jazzmuziek. Bekijk het stappenplan.

Toelating

Om aan deze cursus deel te nemen is het wenselijk dat je je instrument kent en beheerst en dat je bekend bent met de basale muziekbegrippen. Neem gerust contact op als je hierover vragen hebt. Muzikaliteit is een veelzijdig begrip.

Aanmelden: vul onderstaand formulier in.

Data: 11 en 25 september, 9 en 23 oktober, 6 en 20 november, 4 en 18 december, 8 en 22 januari, 5 en 19 februari, telkens  van 19.30 tot 22.30 uur inclusief spullen klaarzetten en korte pauze, in De Ronde, Tongelresestraat 146 te Eindhoven. Presentatie op 28 februari. Kosten: 220 euro. Voor leden Vereniging Jazzworks: slechts 190 euro. Voor studenten: slechts 120 euro.

Geen velden gevonden.

Gegevens

Datum:
11 september 2019
Tijd:
7:30 pm - 10:30 pm
Kosten:
$190
Evenement Categorieën:
,

Locatie

De Ronde
Tongelresestraat 146
Eindhoven, 5613 DP