Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Seven Steps to Heaven

26 september 2020 @ 10:00 am - 12 december 2020 @ 12:00 pm

€60

Voor instrumentalisten en zangers!

Na het succes van de online workshop ‘The Melody Inside You’ afgelopen voorjaar, komt er een nieuwe online workshop van Iris Wiesner (zang, piano) en Mathias Lang (gitaar) beginnend op 26 september.

Je eigen jazz repertoire opbouwen: hoe leer en interpreteer ik een jazz standard? Met als doel een jazz standard je eigen maken, met overtuiging kunnen interpreteren en je eigen stijl ontwikkelen.

In deze cyclus van vijf workshops laten Iris Wiesner en Mathias Lang verschillende mogelijkheden zien om een jazz standard te leren beheersen en een eigen interpretatie te geven. Er worden onder meer de volgende vragen behandeld:

+ hoe kan ik een jazz standard leren beheersen om hem overtuigend te kunnen interpreteren?
+ hoe kan ik het opbouw van een standard zowel leren begrijpen als ook leren horen, en hoe gebruik ik dat in mijn eigen interpretatie ervan?

We gaan meerdere standards als voorbeelden gebruiken. Alle deelnemers werken aan dezelfde nummers en er wordt één nummer gekozen waarvan er een gezamenlijke opname wordt gemaakt. Elke deelnemer studeert zijn/haar partij in en neemt hem thuis op. De opnames worden op een later moment door de workshopleiders samengevoegd.

De workshop wordt in de vorm van zoom-sessies gegeven. Het lesmateriaal bestaat uit instructiefilmpjes, playbacks en teksten. Tijdens de zoom-sessies delen we onze ervaringen bij het leren van de standards, en iedereen kan zijn/haar interpretatie laten horen. We bespreken de vooruitgang, de moeilijkheden die we tegenkomen en mogelijke oplossingen ervan.

Het is de bedoeling om de reeks van workshops met een gezamenlijk optreden af te sluiten. In het geval dat een optreden op dat moment niet op een veilige manier zou kunnen, dan kan een gezamenlijke opname (audio en/of video) een goed alternatief zijn.

Alle opnames kunnen met smartphone of PC met microfoon gedaan worden.

Deze workshop is geschikt voor jazz enthousiastelingen van alle niveaus gebruikmakend van eigen stem of een instrument. Enige technische beheersing hiervan is natuurlijk gewenst.

Workshop data

Zaterdagochtend, 10-12 uur
Data: 26 sept., 10 okt., 31 okt., 14 nov. en 28 nov. , presentatie of review op 12 dec. 2020

Kosten

De kosten zijn 60 euro voor Jazzworks leden en studenten (incl. CKE), overige deelnemers betalen 80 euro.

Schrijf je in!

Gegevens

Begin:
26 september 2020 @ 10:00 am
Einde:
12 december 2020 @ 12:00 pm
Kosten:
€60
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Online

Organisator

Jazzworks Eindhoven