Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Workshop The Virtual Jam

januari 23 - maart 27

€60

begeleid, improviseer en creëer samen een opname

jazzworksIn het kort:

 • Vijf workshop sessies;
 • Voor zowel zangers als instrumentalisten;
 • €60 per deelnemer voor Jazzworks leden, €75 voor niet leden;
 • Start 23 januari;
 • 5 zaterdagochtenden vanaf 10:00 via Zoom.

In deze nieuwe online workshop verdiep je je kennis over begeleiding en improvisatie – dus alles wat je ook tijdens een ‘echte’ jam sessie nodig hebt -, maar je leert ook hoe je je eigen tracks kan opnemen en hoe je ze op de opnames van je medemuzikanten kan afstemmen.

De workshop is bedoeld voor zowel zangers als instrumentalisten. Je wordt geacht basiskennis en -vaardigheden van zang en of je instrument te hebben.

We kiezen een nummer, bespreken hoe het in elkaar zit, welke rollen je met jouw instrument of stem kan invullen en hoe je erover kan improviseren. Daarna begint het maken van de opnames: eerst neemt de ritmesectie op, één na de ander zodat iedereen op elkaars partijen kan reageren, net als tijdens een jam. Dan komen de vocals, koren, en solo instrumenten, weer met het oogmerk op zo groot mogelijke interactie.

De workshop bestaat uit vijf online sessies. Tijdens de voorbereidende sessies worden ook bestaande uitvoeringen geanalyseerd om een beter beeld van de mogelijke rollen van elk instrument te krijgen. Ook bespreken we kort de nodige beginselen van het home-recording process. Uiteraard ambiëren we geen echte studio kwaliteit, een mobiele telefoon op de juiste manier gebruikt kan al een opname van ruim voldoende kwaliteit leveren. Het belangrijkste gedeelte van de workshop gaat over het samenspel, het op elkaar reageren, en het vinden van een geschikte partij. De gezamenlijke opname wordt na afloop van de workshop op youtube en facebook gepubliceerd.

Het doel van de workshop is tweevoudig:

 1. Je bent in staat om met eenvoudige middelen een goede opname van jezelf te maken, zodat je ook online met andere muzikanten samen kunt werken.
 2. Je hebt een diepere inzicht in de rollen van de verschillende instrumenten, waarbij de focus natuurlijk vooral op je eigen instrument (of stem) ligt. Daardoor kun je betere partijen voor je eigen instrument of stem ontwikkelen.

Alle sessies zijn op zaterdagochtend 10:00.

Van de deelnemers wordt gevraagd dat zij tussen de sessie voorbereidingen en eventueel opnames maken.

De workshop wordt gegeven door Mathias Lang en Iris Wiesner. Zij hebben al eerder succesvolle online workshops voor JazzWorks georganiseerd.

Data workshop sessie:

 • 23 januari
 • 6 februari
 • 27 februari
 • 13 maart
 • 27 maart

Gegevens

Begin:
januari 23
Einde:
maart 27
Kosten:
€60
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Jazzworks Eindhoven