Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop The Way You Play

12 maart 2019 @ 7:30 pm - 10:30 pm

Met Lucas Schellens

Een improvisatiesolo kun je op duizend manieren spelen, maar wát is nou echt het geheim van een goede solo? Hoe speel je de noten met overtuiging? Hoe kun je door ritme, articulatie en frasering een duidelijk verhaal laten horen?
De workshop The way you play wijst je stap voor stap de weg!

In deze beginnersworkshop van acht avonden en twee presentaties leer je een overtuigende solo neer te zetten. En dat hoeft niet altijd met veel noten. Met weinig noten kun je immers al veel zeggen. Aan de hand van leuke stukken met de ritmesectie is er ruimschoots aandacht voor klank, ritme en articulatie. Genoeg garantie voor veel muziekplezier dus.


Lucas Schellens studeerde klassiek saxofoon aan het conservatorium in Tilburg. Daarna heeft hij zich toegelegd op de lichte muziek en lessen gevolgd bij Mete Erker en Nick Bisesi en Greg Fishman (Chicago). Lucas speelt de lead altsaxofoon in het Eindhovens Jazz Orchestra en hij heeft een duo met piano. Als docent aan het RICK in Weert geeft hij privélessen in de regio Eindhoven.

 

Niveau
Om aan deze beginnersworkshop deel te nemen is enige beheersing van het instrument noodzakelijk. Het lezen van noten is niet noodzakelijk, maar zeker een voordeel. Ervaring met improvisatie is niet nodig. Elke verovering begint met de eerste stap.

Gegevens

Datum:
12 maart 2019
Tijd:
7:30 pm - 10:30 pm
Evenement Categorieën:
,

Locatie

De Ronde
Tongelresestraat 146
Eindhoven, 5613 DP