Met docent en bandexpert Luuk Antkowiak – doorlopend aanbod

Wil je met je band echt vooruitgang boeken? Wil je weten hoe je de muzikale rollen goed tot hun recht laat komen?  Hoe je ieders inbreng optimaal maakt? Hoe je band een goed geoliede machine wordt?

Gooi de boel eens open en laat iemand van buiten tips & tricks geven en ontdek nieuwe interessante muzikale mogelijkheden!

Jazzworks biedt vanaf nu twee vormen van bandcoaching met Luuk Antkowiak aan.  Met een goede coach ga je snappen hoe je op het podium je muzikale verhaal kunt overbrengen.

Luuk Antkowiak heeft na zijn conservatoriumopleiding als docent, bandcoach, arrangeur, dirigent, muzikant/bandlid veelzijdige ervaring in allerlei stijlen en genres. Vanuit die praktijk geeft hij andere muzikanten waardevolle en leerzame adviezen.

 

 

Aanbod 1: Korte workshop

Twee sessies voor bands die open staan voor een professioneel advies.
In de eerste sessie laat de band eigen materiaal horen. Luuk Antkowiak geeft gerichte adviezen over samenspel, stijltechniek, improvisatie, geluid en presentatie. In deze sessie probeer je deze adviezen en tips meteen uit en krijg je aanvullend studiemateriaal aangeboden. Ook het repetitieproces wordt besproken. Je maakt opnamen van de repetitie en Luuk voorziet deze van commentaar, wat goed helpt bij de repetitie.

Enkele weken later is de vervolgsessie. De band heeft de gelegenheid gehad om te oefenen met de aanwijzingen en tips. Nu kun je laten horen en zien wat je hebt toegepast. Daar kijk je samen op terug. Ter vergelijking maak je ook nu weer opnamen.

Aanbod 2: Lange workshop

Een reeks bandlessen voor beginnende of bestaande bands. Met afsluitende presentatie of opnamesessie in een echte studio.
De bandcoach zorgt voor het materiaal in de vorm van enkele jazzstandards
in verschillende stijlen, waarbij voor ieder instrument de stijltechniek wordt uitgezocht en verfijnd. De oefeningen en het studiemateriaal zijn gericht op samenspel en improvisatie. Bij bestaande formaties is eigen materiaal natuurlijk ook te gebruiken. De nadruk van deze lessen ligt op samenspel en stijltechniek ter onderscheid van een gewone workshop.

Waar ga je aan werken met je band?

  • Samenspel: Hoe speel ik anders als ik samenspeel in vergelijking met alleen spelen? Wat speel ik als gitarist als er ook een piano in de ritmesectie zit? Wat kan ik als blazer nog meer doen dan soleren? Is er leiding (muzikaal leider) nodig in een band? Hoe verloopt een repetitie efficiënt en vruchtbaar? Dynamiek, geluid, articulatie.
  • Stijltechniek: Hoe drum ik een swingritme? Wat moet ik wel en niet doen bij het spelen van een walking bass? Hoe comp ik een bossa op de piano? Intro’s, endings, solobreaks, vorm.
  • Improvisatie: Hoe begeleid ik geïmproviseerde muziek? Welke tonen gebruik ik op welk akkoord? Hoe houd ik mijn solo interessant? Wat voor soort oefeningen heb ik hier voor nodig? Ladders, akkoorden, solo’s, vier om vier.
  • Geluid: Hoe repeteer en speel je met een goed geluid, zodat iedereen zichzelf en de anderen kan horen? Welke spullen heb ik nodig en wat kan ik beter thuislaten?
  • Presentatie: Hoe houd ik mijn publiek geboeid? Wat kan ik beter wel en niet doen op het podium? Moet ik alles altijd van blad spelen?
  • Praktische tips: Stemmen, setlist, financiën, optredens krijgen, efficiënt repeteren.

Bandcoaching is maatwerk. Neem contact op als je vragen of interesse hebt: info@jazzworkseindhoven.nl of 06-39777213. Dan bespreken we de wensen en krijg je een passend aanbod.