Moeilijkheidsaanduiding met nootjes

Jazzworks kiest voor de maandelijkse Jamsessies titels uit een beperkte lijst van zo’n tachtig RealBooknummers. Om beginnende jazzmuzikanten aan te moedigen wat vaker aan onze improvisatiemiddagen mee te doen, publiceren we deze titels nu met een moeilijkheidsindicator. We hopen hiermee de drempels te slechten en de eventuele plankenkoorts wat te onderdrukken, zodat we meer leden actief op het podium kunnen begroeten. Ook niet-leden zijn overigens van harte welkom op deze jamsessies.

De rating komt tot stand door een eigen beoordelingsteam van leden van Jazzworks onder leiding van Henk van IJzendoorn. Bij nieuwe inzichten via terugmelding van onze leden sturen we  indien nodig bij.
Er is een mogelijkheid voor leden om door te koppelen naar de betreffende bladmuziek, zie onze maandelijkse e-mail met de uitnodiging voor de komende jamsessie.

Talloze voorbeelden van onze nummers kun je gemakkelijk vinden op YouTube.

We streven we ernaar om de lijst uit te breiden met materiaal uit de workshops.
Jouw suggesties voor uitbreiding of verbetering zijn van harte welkom! Stuur een email naar: info@jazzworkseindhoven.nl

Bij onze rating is gekeken naar:

  • Melodie, notenbeeld
  • Akkoordenschema
  • Tempo, timing, ritme
  • Energie, funfactor, communicatiemogelijkheden

Extreem laag en hoog tempo is moeilijker dan gemiddeld, maar het gekozen tempo kan heel goed afgestemd worden op het niveau, dus de wensen van de deelnemers. Er is in dit muziekgenre een grote bereidheid om elkaar te helpen. Bij jazz is alles mogelijk!