Over Jazzworks Eindhoven

Bestuur en beleid

Bestuur Jazzworks Eindhoven

Roel ter Weel

Roel ter Weel

Voorzitter

Saxofoon
Marc Braun

Marc Braun

Penningmeester

Drums
Mark van Hussen

Mark van Hussen

Bestuurslid

Gitaar

Carsten Köhler

Carsten Köhler

Bestuurslid

Piano
Maarten Steinmann

Maarten Steinmann

Bestuurslid

Saxofoon

Wat we doen, waar we voor staan

 

Vereniging Jazzworks Eindhoven is er voor mensen die graag jazz spelen. Ontmoeten en muziekplezier staan daarbij op de eerste plaats.

DOOR HET CORONAVIRUS ZIJN TOT NADERE ORDE ALLE ACTIVTEITEN OPGESCHORT.

Workshops

Als eerste organiseren we elk voor- en najaar workshops op uiteenlopende niveaus. In circa tien repetities en twee uitvoeringen gaan de deelnemers met een docent aan de slag met een bepaald onderwerp. Hoewel alle workshops gericht zijn op improviseren is de docent vrij een specifiek thema te kiezen waardoor elke workshops weer verrassende resultaten oplevert. De repetities zijn in Buurthuis de Ronde aan de Tongelresestraat. De uitvoeringen vinden plaats bij POM, S-Plaza of PopEi.

Soms is een onderwerp te klein of te specifiek om er een hele serie workshops aan te wijden. Daarom organiseren we regelmatig eendaagse bijeenkomsten. Deze intensieve sessies, meestal in het weekend, geven muzikanten de kans om hun kennis van jazz te verdiepen onder leiding van een ervaren muzikant. Zo krijg je direct bruikbare, professionele tips en een uitgelezen kans om deze direct in de praktijk te oefenen.

JazzWorkOut

Elke maand houden we een laagdrempelige jamsessie, de JazzWorkOut. Wij regelen een solide ritmesectie, een setlijst zonder al te moeilijke nummers; regel jij een mooie solo?
Iedereen kan meedoen, vocalist, blazer, ritmemuzikant. Lid of geen lid, kom gewoon langs, meld je bij de jamleader en kies de nummers die je graag wilt meespelen.
Aanvang om 20 uur.

Big Bands Brawl

In maart is er een Brawling Big Bands (in samenwerking met CKE en Popei). Elke big band kan meedoen. Bigbandleden zijn natuurlijk ook van harte welkom bij alle activiteiten van Jazzworks.

Smokin’ Solos

Op een zondag in december vindt Smokin’ Solos, het Eindhovens Jazzsolistenconcours, plaats. Smokin’ Solos is een gezamenlijk initiatief van Eindhoven Jazz Orchestra, Jazzworks Eindhoven en CKE. Instrumentalisten en vocalisten van alle leeftijden en niveaus mogen meedoen aan Smokin’ Solos.